Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μισό λεπτό Σιγή



ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Μισό λεπτό, για να διαβάστε τρείς αράδες. 
Κι ύστερα, Όχι ένός λεπτού σιγή, αλλά Ημέρας Μνήμης σιγή, 
αιώνων σιγή (εκεί, στα απάτητα βουνά του Πόντου, τα ιστορικά, τα αυτοκρατορικά, τα αγιασμένα, και εδώ, στις πενθούσες ψυχές μας)..

Αναγκαία μια διασάφηση των όρων, η οποία δίνει αποστομωτικές απαντήσεις στους μοντερνίζοντες αφελείς ή εθνοπροδότες..

Γενοκτονία. Όταν επιχειρείται σκληρός διωγμός και συστηματική-ολοκληρωτική εξολόθρευση ενός λαού (συνήθως μειονότητα μέσα σε ξένο κράτος) Γενοκτονία Ινδιάνων στην Αμερική. Γενοκτονία Εβραίων στη Χιτλερική Γερμανία. (σελ.407β)
Εθνοκάθαρση. Το να θέτει στόχο ένα Κράτος την φυλετική καθαρότητά του (μιλούμε για νοοτροπία Εθνοφυλετισμού, τύπου Ναζί και Φασισμού) και να ξερριζώνει από τις εστίες τους ομάδες ανθρώπων, που θεωρούνται μη φυλετικά συγγενείς. Η Εθνοκάθαρση δεν σημαίνει αναγκαστικά εθνοκτονία, ωστόσο, επειδή στην εφαρμογή της απαιτεί βία, το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό. Πλήθος τα θύματα και οι νεκροί.. (Μπαμπινιώτης: Εκδίωξη των μελών μιας εθνότητας από μια περιοχή ή και ο αφανισμός της σελ.552β)  Επίσης, μη λησμονούμε ότι και ο απλός εκτοπισμός πληθυσμών καταδικάζεται απερίφραστα από το Διεθνές Δίκαιο (και την κοινή λογική) και αποτελεί ομοίως με την Γενοκτονία έγκλημα κατά της Ανθρωπότητος. Παρόμοιος χαρακτηρισμός προσάπτεται και στον Εποικισμό (πρβλ. Τούρκοι έποικοι στην Κύπρο του 1974). Στην Κύπρο του 1974 υπερέχει η έννοια της Εθνοκάθαρσης: Ανάγκασαν τον πληθυσμό των ΕλληνοΚυπρίων να εκτοπισθεί και μετατοπισθεί και έφεραν Εποίκους στη θέση τους.. Παράνομη ενέργεια από την αρχή μέχρι το τέλος.
Ολοκαύτωμα. Ονομάζουμε την εξόντωση ομάδος ανθρώπων, μεγαλύτερης ή μικρότερης, δια πυρός. Χρησιμοποιείται όμως και ευρύτερα, όταν η ποικιλοτρόπως εξόντωση είναι εκτεταμένη και εξολοθρευτική. (Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου και του Σουλίου, Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Γερμανίας).  (σελ.1248α)
Πογκρόμ. Η προκήρυξη και έναρξη διωγμού συγκεκριμένης ομάδος ανθρώπων. Η χροιά συνήθως είναι πολιτική (αντιφρονούντες). Ενίοτε καταρτίζονται και Κατάλογοι των προς εξολόθρευσιν, η δε διαδικασία γίνεται με όργανα του Κράτους. Άλλοτε δίνεται σύνθημα άνωθεν από την Κυβέρνηση, και ο λαός ξεσπά με πάθος για την υλοποιήσή του. (Πογκρόμ στην Σοβιετική Ρωσία, Πογκρόμ στην Κων-πολη τον Σεπτ. του 1955). (σελ.1433α)
Προγραφές. Η προκήρυξη και έναρξη διωγμού των πολιτικών αντιπάλων μιάς ομάδος, που κατέλαβε την εξουσία. Άνευ δίκης ή αιτιολογίας, εννοείται. Στην Αρχαία Ρώμη. (σελ.1475α)

Ο αξιότιμος κ.Νικ.Φίλης, προ ολίγων μηνών επέμενε εμφαντικά ότι σχετικά με τους Ποντίους του 1914-1919 δεν πρέπει να μιλούμε για Γενοκτονία αλλά για Εθνοκάθαρση!
Τί ήθελε να αποδείξει ο κ.Φίλης είναι απορίας άξιον!
Να κάνει επίδειξη ανωτέρας μορφώσεως, αποδεικνύοντας ότι χειρίζεται επιτυχώς επιστημονικούς όρους ή να υποβαθμίσει, προφανώς, το έγκλημα των Τούρκων εις βάρος των Ποντίων;
Και πάντως επεχείρησε να βγει πάνω από Ιστορικούς και Γερουσιαστές και Κυβερνήσεις, και να διορθώσει τις σχεδόν παγκόσμια αναγνωρισμένες Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ποντίων τις εκτελεσθείσες από τους βάρβαρους και αιμοσταγείς Τούρκους..
Θα έπρεπε όμως να έχει συνειδητοποιήσει ότι είτε ως (πρόσκαιρος) Υπουργός, είτε ως απλός Δημοσιογράφος, με περίσκεψη και επιμέλεια και αγνά κίνητρα, Μόνο την Αλήθεια πρέπει να υπηρετεί..
Οι σελίδες παραπέμπουν στο Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσης Γ.Μπαμπινιώτη, Αθήνα, 2002, 2η έκδοση.   













 

 
ΥΓ. Για να γίνει κατανοητός ο παραλογισμός και παρανοϊσμός και η υποκρισία των αθέων και απάτριδων, που τις τελευταίες δεκαετίες "σήκωσαν κεφάλι" στην Αγνή Πατρίδα μας (κι όλο και περισσότερο εκτραχηλίζονται), προτείνω να σκεφθούμε το εξής:
Κάποια Κυβέρνηση στην Ελλάδα, αποφασίζει "Εθνοκάθαρση". Σαν αυτήν την αθώα, που ενήργησε ο Κεμάλ και εκθειάζει "επιστημονικά" ο κ.Ν.Φίλης. Ή μάλλον, ασύγκριτα αθωότερη από εκείνην.
Και προβλέπει το σχέδιο "Εθνοκάθαρση", σε καμιά περίπτωση βάρβαρη τακτική Γενοκτονίας (όπως έπραξε ο Κεμάλ) αλλά λίαν ευγενικό και τυπικό ξεκαθάρισμα, ώστε όλοι οι επήλυδες των τελευταίων χρόνων να φύγουν από τη Χώρα μας!.
Τότε, τί θα έπραττε ο κ.Ν.Φίλης;; Θα επενέβαινε άραγε με ..νηφαλιότητα, να καταστείλει τα πνεύματα, εφ' όσον "μια απλή Εθνοκάθαρση" θα είναι αυτή;; Ή θα ορμήσει να εξάψει την οργή των πάντων εναντίον μιας τέτοιας ενέργειας;; 
 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου