Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ουρές αναμονής


Υπάρχουν ουρές αναμονής.
Ποικίλες..
Άλλες για θεούς ευτελείς, όπου ισχύει το προφητικό: "Αναστήτωσαν και βοηθησάτωσαν υμίν"!.  Τους λατρέψατε. Τώρα τους προσκυνάτε και τους ικετεύετε, αλλά.. δεν μπορούν να σηκωθούν και να σας βοηθήσουν..
(μολονότι στην ουρά στέκονται υπομονετικά και εκείνοι οι αθώοι και κατά πάντα συμπαθείς, που στηρίζονται σε κάποιο πρώην κοινωνικό κράτος, που τους είχε υποσχεθεί -και είχε προεισπράξει- την σύνταξή τους)
 

Αλλά και ουρά θείου πόθου για την Παναγία Ιεροσολυμίτισσα. Την ίδια χρονική στιγμή. ΑΛλά με άλλα αιτήματα, με άλλες προϋποθέσεις και αισθήματα, με άλλους πόθους και βιώματα..
 









Και ουρά για τον νεο-ανακηρυχθέντα Όσιο Παϊσιου. Τον θυμόσοφο και διδακτικο, τον γαληνοποιό και ειρηνοποιό. 

Τάφος Οσίου Παισίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, περασμένες 4 το ξημέρωμα σήμερα 12 Ιουλίου 2015, ατελείωτη ουρά από ανθρώπους που περιμένουν με απόλυτη ησυχία, να προσκυνήσουν.

Να μεσιτεύεις για όλους μας Όσιε, να προστατεύει ο Θεός την Ελλάδα που τόσο αγαπούσες…








Δείτε:  Τα Νέα

Προσκυνητές και από την Αυστραλία

Ο Γιάννης Δρόσος και η σύζυγός του Ελένη, μόνιμοι κάτοικοι Μελβούρνης Αυστραλίας, επισκέπτονται την Ελλάδα σχεδόν κάθε δύο χρόνια και σε κάθε επίσκεψή τους δεν παραλείπουν να προσκυνήσουν στο μνήμα του. «Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω τον Παΐσιο από κοντά αλλά έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του. Για μένα ανέκαθεν ήταν ένας άγιος, άνθρωπος του θεού και άνθρωπος των ανθρώπων. Αυτό που μου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση στον βίο του είναι με πόση συνέπεια στα πιστεύω του ζούσε. Οταν ήταν ασυρματιστής στον στρατό και υπήρχε μια επικίνδυνη κατάσταση, ρωτούσε τον άλλον αν ήταν παντρεμένος. Και αν ήταν έλεγε ''άσε, θα πάω εγώ''» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ 
ο κ.Δρόσος, ενώ η κα Δρόσου υποστηρίζει ότι «τα όσα προφητικά έγραψε στα βιβλία του επιβεβαιώνονται ένα προς ένα».
«Με δύο λόγια, όταν έρχομαι εδώ, ξεκουράζεται το πνεύμα μου» λέει ο κ.Παντελής, που ήρθε από την Αθήνα για να προσκυνήσει. Μετά από μισή ώρα αναμονής στην ουρά, ο κ.Γιώργος αποφασίζει να φύγει.«Δεν με κρατούν άλλο τα πόδια μου» επισημαίνει, «ευτυχώς μένω κοντά, θα έρθω άλλη μέρα».

«Άγιοι όπως ο Παΐσιος μπορούν να φέρουν τους νέους κοντά στον Θεό»

Η Αργυρώ και η Γεωργία, 22 και 21 ετών αντίστοιχα, φοιτήτριες του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πιστεύουν ότι ο Παΐσιος, με τη συνέπεια του βίου του, μπορεί να οδηγήσει περισσότερους νέους ανθρώπους κοντά στην εκκλησία.
Ειδήσεις ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου