Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Διπλωματούχες ΕΕΣ σήμερα

Το Σάββατο 06 Ιουνίου 2015 
θα τελεσθεί Θ.Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Ερυθρού Σταυρού Αθηνών (Αγ.Αικατερίνη) 
ώρα 7.00'-9.30'πμ 


Το σημαντικό με αυτή τη Θ.Λειτουργία είναι, ότι την διοργανώνουν οι διπλωματούχες νοσηλεύτριες της Ανωτέρας Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων του Ερυθρού Σταυρού, ως ευχαριστήρια Θ.Λειτουργία, διότι μετά από πολλά χρόνια αναμονής, αναγνωρίσθηκε τις μέρες αυτές, εντελώς απρόσμενα, η νομοτυπία του διπλώματός τους από την Πολιτεία.
Πρέπει να σημειώσουμε, ότι η Σχολή αυτή του ΕΕΣ ήταν πρωτοπόρα στην Ελλάδα και απέκτησε συν τω χρόνω ύψιστο κύρος. Απόφοιτες της Σχολής, σε όποιο Νοσοκομείο και αν ειργάζοντο, έφεραν στη θέση της καρδιάς τους το επίρραμμα ΕΕΣ.
Πάνω σταδικά της χνάρια δημιουργήθηκαν και άλλες σχολές αδελφών νοσοκόμων στα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων και από αυτήν βασικά προήρχοντο οι διδάσκουσες.
Μετά το 1977 οργανώθηκαν τα ΤΕΙ ως κρατικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Χρονολόγιο:
1911. Ιδρύεται η Πρώτη Πρακτική Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων, μονοετούς φοίτησης με στόχο την ουσιαστική συμβολή του Συλλόγου στην υγειονομική υπηρεσία για την περίθαλψη και νοσηλεία των τραυματιών του πολέμου (1912-13). Η Σχολή αποτελεί κίνητρο για την ανάπτυξη της νοσηλευτικής εκπαίδευσης στη χώρα. Διευθύντρια η 22χρονη Αθηνά Μεσολωρά.
1914. Έναρξη Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Ιδρύεται η  Σχολή Επικούρων Αδελφών Νοσοκόμων, διετούς φοίτησης και χορηγείται η πρώτη Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος στην Ελλάδα.
1923. Ιδρύεται η Σχολή Διπλωματούχων Αδελφών Νοσοκόμων και Επισκεπτριών του ΕΕΣ. 
πλαϊνή όψη της Σχολής & μπροστά της το Εκκλησάκι της Αγ.Αικατερίνης
Τέλος, ας διδαχθούμε από τον τρόπο ενεργείας των διπλωματούχων της Σχολής του ΕΕΣ.
Δεν οργάνωσαν πάρτυ, αλλά Θ.Λειτουργία.
Ούτε παρέτρεξαν εύκολα το γεγονός, γιά να τρέξουν να εγγραφούν στις Νομαρχίες..
Έτρεξαν στον Θεό μας και στην Αγία τους, την Αγία Αικατερίνη, για να πουν το «ευχαριστώ».
Σκέπτομαι: Αν αύριο ξαφνικά βγούμε απ’τη μέγγενη των Τοκογλύφων. Πόσοι από τους Έλληνες θα τρέξουν στην Εκκλησία, να δοξολογήσουν το Θεό;
Και το εννοώ ως πιθανό να συμβεί η λύτρωσή μας. Και μελαγχολώ προαισθανόμενος το αποτέλεσμα του 90% (των λεπρών ψυχών)..   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου