Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ανατείνωμεν νουν και καρδίας

Στις δύσκολες ώρες που περνάμε, σε κάθε δύσκολη καμπή της ζωής μας, αλλά ιδιαίτερα και του Γένους, το πιό αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης είναι η προσευχή.

Τις ειδήσεις τις υφιστάμεθα, για να μας περνούν μηνύματα και να μας καθηλώνουν σε απελπισία.

Τους άρχοντες τους μπουχτίσαμε με τα ψέματα και τις παλινωδίες τους, με την μανία της εξουσίας, που τους διακατέχει και τη δουλικότητα έναντι των ξένων. Για το λαό καμιά φροντίδα. Μόνο μαστίγιο και ..φόρους!

Τις φιλοσοφίες τις αηδιάσαμε. Πόσα λέγαμε τότε στη Μεταπολίτευση, ότι φταίει το Σύστημα, ότι θα δούμε καλύτερες μέρες με τη δημοκρατική συμμετοχή, ότι θα έρθει η άνοιξη στην Ελλάδα, ότι θα υπάρξει εθνική κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια.

"Όλοι μας γέλασαν φοβερά, μας σπάσαν της ψυχής τα φτερά" έλεγε παλιά το τραγούδι του Κατηχητικού.

Και ο Ψαλμωδός θεόπνευστα από παλιά: "μη πεποίθατε επ'άρχοντας επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία".. Δεν υπάρχει σωτηρία, ούτε ελπίδα, μηδέ προκοπή από τους ανθρώπους, τους ευτελείς και αδύναμους.. 

"Έλπισον επί τον Θεόν"!

Εκείνος είναι, ο "δρασσόμενος τους κακούς εν τη πανουργία αυτών" (τους αρπάζει απ'τα μουτρα μέσα στα ίδια τα τεχνάσματα και τις καλοσχεδιασμένες μηχανορραφίες τους). Εκείνος είναι, που "αθετεί λογισμούς εχθρικών λαών, και αθετεί βουλάς αρχόντων".. (Αθετώ μια συμφωνία σημαίνει ότι δηλώνω την παραίτησή μου από τις δεσμεύσεις της, δηλώνω οτι δεν θα την τηρήσω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι σα να λέει ο Θεός: επειδή σιωπούσα μακροθυμών, κάνετε μιά συμφωνία μαζί Μου μόνοι σας! Και θεωρήσατε ότι δεσμεύθηκα στο να πραγματοποιηθή. Ε, λοιπόν, διακόπτω τη σιωπή μου -εδώ είναι το κυριαρχικό μου μεγαλείο: σας άφησα να βαυκαλίζεσθε με τον εγωϊσμό και την κακία σας- και τώρα δίνω μιά και τα διαλύω όλα. Δεν υπέγραψα ρητώς! Δεν με ρωτήσατε! Άκυρα όλα!)

Προπαντός, Εκείνος είναι η πηγή της ζωής, Εκείνος είναι η ζωή και το φως και το πλήρωμα των καρδιών ημών και η ειρήνη του κόσμου. 

Πιάσε το Ψαλτήρι, πιάσε στο Συναξάρι και τις Ακολουθίες των Αγίων. Επικάλεσαι τον Θεόν τον ισχυρόν τον ζώντα! 

Αυτή είναι και η μέγιστη αξία και προσφορά των μοναχών.. 
Ας τους ακολουθήσουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου